Toteutuksia

Vuodesta 1998 olemme toteuttaneet vaativia hankkeita mitä erillaisimmissa ympäristöissä. 

Reilun kahdenkymmenen vuoden kokemuksella tiedämme kuinka keskeistä on tuntea toimialakohtaiset vaatimukset ja tarpeet. Tehtävämme on tunnistaa ja löytää sellaisia tuotteita ja ratkaisuja jotka aidosti tuovat lisäarvoa asiakkailemme ja parantavat heidän turvallisuuttaan. Alla olemme nostaneet esille muutamia segmenttejä joissa toimivan valvontaratkaisun löytäminen on merkittävän tärkeää koko liiketoiminnalle, ja joissa olemme olleet vahvasti mukana auttamassa. 

MERITEOLLISUUS

Meriteollisuudessa tarvitaan kestäviä ja laadukkaita ratkaisuja koska olosuhteet ovat yleensä äärimmäisen haastavat. Valvontaratkaisujen avulla parannetaan yleistä turvallisuutta ja kulkua satamissa ja laivoissa, mutta niiden avulla voi myös tehostaa erilaisia operatiivisia toimintoja kuten navigointia tai man-over-board etsintöjä.

Tagit#thermal #bi-optical #laser #ptz #stainless #gyro

Referenssejä: Finnlines, Rolls Royce, Wärtsilä, ABB

LIIKENNE JA PAIKOITUS

Älykkäiden valvontaratkaisujen avulla voidaan nykyään seurata hyvin tarkasti liikenteeseen ja paikoitukseen lliittyviä tapahtumia.  Ajoneuvoja voi tunnnistaa esim. rekisterikilven, värin ja muodon perusteella ja sen perusteella luoda erilaisia sääntöjä ja tilastoja joiden avulla liikenteestä tulee entistä turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Tagit: #ANPR #Deeplearning #

Referenssejä: Transtech, Destia, VR, Mitron, Teleste, Europark

AUTOMAATIO JA ROBOTIIKKA

Valvonta integroidaan useasti osaksi automaatiojärjestelmää jotta koneiden suorittamia prosesseja ja tehtäviä voi valvoa paremmin. Valvontakameroiden avulla esim. hitsauslaitteelle tai nosturille saadaan ”ylimääräinen silmä” jota voidaan käyttää muun muassa laadunvarmistukseen, turvallisuuden parantamiseksi.

Tagit: #machinevision #deeplearning #vandalproof

Referenssejä: Zenrobotics, Fastems, UPM/Raflatac, Kone, Konecranes

KIINTEISTÖT 

Kiinteistöissä vähimmäisvaatimus on yleensä kokonaiskattava kamera- ja valvontajärjestelmä jolla taataan ns. perusturvallisuus, mutta teknologian avulla voi myös tehdä enemmän kuten laskea ihmisiä tai tunnistaa missä ja miten ihmisvirrat liikkuvat kiinteistössä. Tällaiset sovellukset tuovat lisäarvoa esimerkiksi sairaaloissa, kauppakeskuksissa tai kouluissa.

Tagit: #peoplecounting #heatmapping

Referenssejä: HUS, Oulun Yliopisto, Hanken, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu

JULKISHALLINTO

Julkishallinnon turvallisuus on tärkeässä roolissa, ja siksi panostetaan laadukkaisiin ja pitkäkestoisiin ratkaisuihin. Tarpeet saattavat vaihdella aika paljon tehtävistä ja ympäristöstä riippuen, ja joskus tuotekokonaisuus pitää räätälöidä. Optimaalisen ratkaisun valinnassa tärkeää on siksi tuntea mitä on tarjolla, mihin suuntaan teknologia kehittyy ja millä aikaväilillä.  

Tagit: #tailored 

Referenssejä: Suomen Pankki, Puolustusvoimat, Poliisi, Suojelupoliisi, VTT